diumenge, 8 de març del 2009

Discernir.



Cap de setmana gloriós, ave fenix engonal i safènic, angines d'aire pur, sol d'hivern que és fa primaverenc, alegria Radetzkiniana versió postconvalecència.

Els marges de camps i camins desperten amb un verd descaradament intens i generós; un exèrcit de vermells gallarets són a pocs dies de catifar prats i retines.

...i mai m'acostumo als canvis constants de la natura, que corre més que no pas l'enteniment humà, canvis que tot i no ser lliures són més savis i perfectes que el discernir més noble.





18 comentaris:

Assumpta ha dit...

Aquest any la Marxa Radetzky va ser espectacular, el director va estar molt bé en el seu paper :-)

Alex, totes les fotos que poses son teves? Tens fotos dignes d'un autèntic fotolog :-) Jo, a la llista de blogs que m'agraden en tinc alguns de fotografia bastant bons i t'asseguro que les teves fotos de flors d'avui estan a l'alçada de les millors :-))

Endavant amb aquesta recuperació!! :-)

òscar ha dit...

la marxa radetzky, dirigida pel gran daniel barenmboim, fa de punt i principi d'un feliç any nou, el preludi del inverosímils salts de garmisch panterkirschen, del total resorgir engonal i safenic i ara a mi, mentre l'escolto, m'assenyala amb música que aquesta serà una setmana ... especial!!! :)

Jordi ha dit...

Sempre dic que sóc més del concert que dels salts d'esquí. No sé perquè. Potser és que el blanc (nuclear o no) mai m'ha atret i m'ha fet engunia. És un color massa brut!

Frueixo a casa quan el director de l'orquestra es gira i ens fa aplaudir a tots seguint el compàs de la música que s'enfila cel amunt fina a omplir les nostres cases i arribar a les nostres orelles que tot ho senten i tot ho volen. És llavors quan ni engonals, ni safenes, ni carns arrebossades, ni bufandes del Barça fetes de ganxet, ni coloms, tenen sentit. Tot es desa en un calaix durant uns minuts per estar pendent del que les orelles, egoistes, volen escoltar.

Alex. ha dit...

Pubilla de Reus, Assumpta, les fotos són d'un servidor amb la connivència dels seus protagonistes.
Gràcies pels ànims... es noten!

Cavaller Òscar, t'envio energies telúriques per aquesta setmana especial; quan ho manis, els exercits d'isards t'escortaran allà on sigui.

Cavaller Poeta Jordi, en aquesta orquestra hi sento gaudir allò que deses al calaix, allò que dona sentit a la música... allò que dona raó de ser!

El Liceu faria bé en sentir les nostres notes, en encabir-nos a lloc principal, en partituritzar-nos en el cançoner popular com: El Cant de l'Anginesca, amb llibret de l'Òscar.

òscar ha dit...

exèrcits d'isards que, ben acabat de interpretar el cant de l'anginesca, tindran el premi d'uns sugus.

què els isards no mengen sugus?
ja veureu com si que ho fan!

Alex. ha dit...

Ni el millor dels llibrets, podria tindre un principi millor en forma de sugus.

Plas, plas, plas!!!

Assumpta ha dit...

Sugus? jijiji (jo sóc al despatx shhhhhhh)

♬ caramelos sugus ♬ caramelos sugus ♬ caramelos suuuuguuuusss ♬ sugus de Suchaaaard ♬

Assumpta ha dit...

Doncs precioses les fotos, Alex :-)

Ara bé, si dius que les pròpies protagonistes es posen especialment guapes per sortir a la foto, llavors el mèrit és compartit jejeje :-))

Alex. ha dit...

Jo també recordo l'anunci i la música de: caramelos suuuuuguuuuuuuuusss, suugus de suchaaaaarddd!

...mèrit totalment compartit!

Jordi ha dit...

Companys, feu sonar les campanes, alceu les espases, colpejeu els escuts i feu soroll amb les armadures que un servidor, al sentir la paraula sugus, també li ha vingut aquesta bonica cançó de bressol que fa anys que no recordava. Trobador d'engonals, pubilla del Barça i bufó de la carn arrebossada, rebem amb el cor ben obert aquest melodia armoniosa!! Bon cop de falç!!

òscar ha dit...

la cançó de caramelos sugus, de la que ben aviat en tindrem notícia, i la de siempre hay un motivo para usar un nivea formen part del gloriós repertori del cor de l'anginesca.

Alex. ha dit...

De petit, a l'escola, el dia de l'aniversari, portavem sugus per tots!!

Aquest cor... em té el cor robat!

òscar ha dit...

per un cop seré concís: mai millor dit, àlex!!! :)

Assumpta ha dit...

Siiiiiii!! Una bossa de sugus i ens posavem al costat de la porta i quan passava la "fila" per sortir al pati, anavem donant un parell de caramels a cada nena (jo és que anava a un cole de monges i només erem nenes) :-))

Jordi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi ha dit...

Òscar, he captat la subtilesa del teu missatge. Què ben aviat tindrem notícies dels sugus? Explica, explica, que el grup quatribarrat vol saber bones noves!!

Ah!! Jo afegiria al cor de l'anginesca la de Patés la Piara más buenos que el pan!

òscar ha dit...

sense deixar de banda, ja que el cor amb veu d'àngel no té sexe, el con unos años más como barbie seré y mientras jugaré con barbie superstaaaaaaar ...

Alex. ha dit...

Possats a fer, ja hi podríem afegir: Las muñecas de Famosa se dirigen al Portaaaaal...!!!