dijous, 2 d’abril del 2009

Alt Pirineu.



Aquesta obra vol ser l’ajut i l’excusa perquè qualsevol sortida al camp esdevingui un moment únic en què els nostres sentits recuperin la seva funció original de descoberta i ens regalem estones de plaer atàvic, aquell de quan érem nens, quan corríem rere papellones, flors, caragols i sargantanes, i quan ens preguntàvem com es deien.

Amb aquestes paraules s'introdueix la Guia Il•lustrada de Flora i Fauna del Parc Natural Alt Pirineu en un món humanitzat i alhora salvatge, a cavall del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, amb gairebé 70.000 hectàrees i una bellesa que en qualsevol època de l’any no s'oblida.

Més de mil il•lustracions i de sis-centes espècies, entre ocells, plantes, bolets, peixos, papallones, mamífers...

Una guia que m'ha agradat molt!

Flora i Fauna del Parc Natural Alt Pirineu.
Brau Edicions. Gener 2009.














Imatges del Parc en diferents èpoques de l'any.

13 comentaris:

Assumpta ha dit...

Bona nit, Alex :-)

Aquesta nit faig la meva primera visita a aquest Blog que tant m'agrada arribant via "Mozilla Firefox" que l'acabo de descarregar, farta de que l'Explorer em donés constants problemes... De moment no s'ha bloquejat cap vegada :-)

Voldria manifestar també la meva emoció en veure i sentir en Mark Knopfler, al qual admiro profundament :-))

I dir, una vegada més que les fotos que sempre comparteixes amb nosaltres són una autèntica preciositat. Ets un artista :-)

Bona nit!!

Alex. ha dit...

...i jo vull manifestar, la sempre teva visió positiva, encabida en una "mozilla" sense fons, sense fi... com aquests paisatges captivadors, o aquest Mark Knopfler màgic, que ben bé podria ser de Reus.

Gràcies Assumpta.

neus ha dit...

Massa sovint oblidem que el paradís el tenim a tocar de les mans...

Unes fotos magnífiques!

Jordi ha dit...

Assumpta, el tema de la "Morzilla fetaalfoc" no el toco. Sóc fidel seguidor de l'Explorer. Més que del Barça podria dir. Tinc un càntic i tot dedicat: "L'explorer, l'explorer, l'explorer es cojonudo. Como el explorer no hay ninguno". Dedicat a tots els que entreu al Cavall de rodes i al meu cor de l'anginesca (i agregats) en particular.

Alex, vindria a ser una Guia Campsa del camp, amb estrelles als millors hostals i fondes del Pallars?

P.D.: Estic veient que la paraula "Mozilla Firefox" donarà per molt en aquest post i posteriors. Digue'm endeví, Rappel o Copperfil dalinià.

òscar ha dit...

vaig embafar-me, de jove, d'en mark knopfler fins al punt que ara, qualsevol aparició, me la miro de reull.

no m'ho tingueu en compte, companys anginescs, perquè també he acabat fins el capdemunt d'en serrat o els police i no seré jo qui negui el talent de qualsevol d'ells en el terreny musical.

tampoc he tingut mai un interès massa desenvolupat en petits animalons com caragols que treuen banya o papallones. per sort, en això no he influit massa en el nen!

òscar ha dit...

ostra ... en l'impasse d'escriure el comentari he atès (amablement) un client i l'onada comentadora m'ha relegat a una honorífica cinquena posició

Assumpta ha dit...

Ostreeeeees!! tan contenta que estava jo amb el meu Nozilla i ara resulta que un informàtic em diu que és millor l'explorer!!

Què faig? Cavallers, ajudeu-me!!

(De fet, ara he entrat amb l'Explorer jaja és el costum, però de veritat que ell sol estava tota l'estona donant errors i reiniciant-se tot solet)

Jejejeje Mark Knopfler de Reus... i hagués composat la meravellosa banda de "Local Hero" tot mirant la Plaça Prim :-))

gemma ha dit...

àlex, si continues meravellant-nos amb aquestes delícies visuals, podria ser que hi hagués un èxode invers i massiu cap al pirineu...

m'encantaria tenir de veïnes, aquelles dues belleses mamirífiques, les que sortien a la segona fotografia del post anterior. sí, sí, em tenen corpresa.

el meu navegador és el millor
safari, safari, safari!
estic encantada com a usuari!

el mozilla no el conec, però l'explorer safenaments a dojo, anginesques a punta pala i finalment un matí és va immolar

Assumpta ha dit...

Bona tarda!!!

Aquí l'Assumpta navegant des del Safari :-))

Gemma!! jejeje quan he llegit que parlaves del "safari" he pensat "ostres això em sona!!" i és que he recordat que una vegada, no sé què deuria estar fent, que se'm va descarregar el Safari aquest... com no menja i és gratis de mantenir, doncs el vaig deixar... allí estava, pobret, un accès directe a l'escriptori de la meva pantalla :-)

No tenia ni la menor idea que que era UN NAVEGADOR!!!! jajajajaja

però, clar, jo sóc una ment inquieta, descubridora, investigadora... m'agrada aprendre cada dia coses noves, i he anat, l'he clicat i dic... "si això és un navegador, en algún lloc he de poder posar per on vull navegar" i a dalt de tot, una petita micro ranura posava "Google" i hi havia una lupa... he posat "Blog Assumpta"... i... pam!! el meu blog ha sortit jejeej... i des d'allí, a partir de la meva barra lateral, he saltat fins aquí.

T'he de dir que alguna cosa he de canviar-li, eh? El molt "pepero" resulta que porta corrector ortogràfic incorporat EN CASTELLÀ i, segons ell, estic escrivint fatal, m'ho marca tot en vermell i m'està empipant molt... o sigui que: o m'expliques com ho faig perquè no em marqui res o que, tant per tant, el corrector sigui en català... o em passo una altre vegada al Mozilla, Nozilla, Motzilla :-))))

Petons!!!

gemma ha dit...

hola, assumpta, navego amb el safari perquè utilitzo un mac. i posats a no tenir eines en català, ja no em ve de navegar.
em sap greu, però no et puc ajudar :-(

aprofito: si algun dels lectors que passa per aquí, sap d’algun corrector de català compatible amb mac i que funcioni bé, em farà un gran favor.
és una murga escriure amb aquestes ratlletes vermelles a sota. i el perill ortogràfic que comporta!

Assumpta ha dit...

No passa res jeje torno a estar amb el Mozilla :-))

També m'han parlat del Chrome que es veu que té eines en català.
O sigui, jo tant l'Explorer com el Mozilla Firefox els he configurat en català... l'únic que no sé com es fa és el Safari. Llàstima perquè era molt mono jeje :-)) La barra de desplaçament lateral és xulíssima, molt més que amb l'explorer i el Mozilla :-)) (com pots veure, em guio per moltius molt tècnics jo...) :-)

Jordi ha dit...

Mozillencs quatribarrats i Firefoxenques anginals! Acabo d'arribar de l'Ikea. Visita exprés, això sí! Anàvem a comprar unes cortines i hem arribat a casa amb moltes coses... menys les cortines! Aquesta és la grandesa de l'Ikea. Me'n vaig corrents a posar un ciri a la Moreneta. Abans passaré a buscar al negre de banyoles i a comprar una gralla!

Salut cor meu!!

Alex. ha dit...

Elur, tens tota la raó, gràcies.

Jordi, punyeter... a casa hi tens la millor guia del Pallars!

Òscar, el teu nano queda nomenat Petit Gran Observador de la Natura.

Gemma, a mi em meravella anar a tans llocs i no trobar-hi gairebé gent... no m'ho explico!