dimecres, 7 de gener del 2009

Memòries d'una Rata.



Firmin és al mateix temps, el títol del llibre escrit per Sam Savage i el nom d'una rata pollosa, fastigosa i vomitiva que en forma de autobiografia narra la seva existència en un barri de Bòston, a nord-amèrica, durant els anys seixanta; tot gira al voltant d'una llibreria, la seva llar, on passa de menjar a llegir llibres... la seva escola.

Firmin és sinònim de inadaptat, estrany, somiatruites, vago, sensual, dèbil... i també, de comediant, original, ocurrent, divertit, autodidacta.

Firmin és, més que una rata, una bona persona!

Firmin... llibres a dojo!







2 comentaris:

òscar ha dit...

benvolgut àlex:

per la present vull esmentar-li que vosté atesora el dó de l'oportunitat com els gran golejadors de l'estil hansi krankl o enrique castro "quini" que, pilota que agafaven, pilota que bessava la porteria rival inexorablement.

a punt d'acabar dos llibres, i pensant en què aquest cap de setmana gaudiré de certa llibertat lectora, pensava visitar la biblioteca per arrendar un parell de llibres. els dims i direts d'aquesta rata bostonianna, si algun lector espabilat no se m'avança, serà un d'ells.

molt agraït per facilitar-me el treball elector entre tanta oferta bibliografica.

atentament,

l'home del piano.

Alex. ha dit...

Apreciat Òscar!

No sap vostè, com em plauria que aquest ratolí el complagués i no l'agafés en fora de joc un altre llibre.

De ben segur, tan humil ésser, el farà aplaudir dempeus en acabar de llegir una autobiografia, més interessant que la de molts Consellers de la nostrada Generalitat.

Per servir-lo!

El Munyidor de Vaques.