divendres, 3 d’octubre del 2008

Parar el pensament.



No sóc pas boletaire de mena però, si l'any és generós, me'n hi torno.
Diumenge passat, a les nou del matí érem a un bosc qualsevol del Ripollès. L'Enric per un costat, el Ramon per un altre i qui escriu això, més enllà.

La litúrgia del boletaire m'agrada tota , camines sol pel bosc, ets tu i els bolets, el teu cistell, el teu bastó i anar fent gana que això sempre s'acaba amb un bon tiberi!
Caçar bolets t'obliga a buidar el cap de pensaments, et xucla el raonament i allunya les cabòries. El mateix passa quan vas a pescar truites amb mosca, o quan a la tardor segueixes amb la mirada la dansa d'una fulla fins que cau a terra... pares el pensament!

El fet és que, el Ramon es va perdre al bosc, se li va aturar el pensament massa i tot, es va desorientar i es va posar nerviós. Gràcies al telèfono mòbil ens parlàvem, i pel que deia i com parlava, semblava que s'havia menjat quatre mataparents i un verderol. Vàrem quedar en tocar la botzina del cotxe per tal d'orientar-lo, a vegades la sentia i altres no, també és veritat que anàvem movent-nos amb el cotxe d'un costat al altre i això li aturava encara més el pensament i l'enteniment. Tot va quedar en un joc que va durar prop d'una hora.

Tres ceps, quatre rovellons, nou cames de perdiu, un parell d'apagallums i el Ramon, els peus de rata no els collírem. El bosc estava força remenat.

A taula ens férem un bon homenatge!

* Una hora de pensaments...



Boscos del Ripollès.

4 comentaris:

Santi ha dit...

Hola Alex, ya veo que no paras. ¡Qué envidia! Montaña, bici, Pirineos... Ahora sí que estarás en plena forma, todo lo contrario que yo, que este verano, al estar en Estados Unidos, apenas he hecho nada. Un abrazo desde Gasteiz, Santi

Alex. ha dit...

Santi... qué sorpresa!!
Para envidia, la que tengo yo al verte en USA, me alegro que te fuera bien.

Efectivamente, los fines de semana, procuro no parar. Pronto empezamos la temporada de nieve y... espero verte en BB.

Agur!

Jordi ha dit...

Ostres, cursa d'orientació gratuïta!! jejeje

Alex. ha dit...

...tot i això, vol fer més curses d'orientació!