Fruits Silvestres del Pirineu. Receptari.
Garsineu Edicions.
Tremp 1996.
Introducció.
Antigament el coneixament de la natura era qüesito de supervivencia; l’home la utilitzava i sabia que li era imprescindible per alimentar-se i guarir-se. El successius canvis històrics han generat en nosaltres un progressiu allunyament del món natural i, de retruc, el seu desconeixement.
A les nostres muntanyes encara hi creixent gran varietat d’espècies vegetals espontànies, moltes d’elles comestibles. Una ínfima part d’aquesta riquesa natural s’aprofita; la resta fructifica any darrera any sense que ningú en fruexi.
Pastís de saüc i pomes.
Ingredients: 200 g de farina de blat; 100 g de mantega; sal; aigua; ½ kg de pomes; 4 umbel.les de baies madures; 2 cullerades soperes de sucre.
Es fa una pasta brisa amb la farina., la mantega, un polsim de sal i una mica d’aigua; es deixa reposar durant unes 2 hores; després s’estira amb un rodet i…
…si en voleu saber i fruir més, és el vostra llibre!!!
* Una hora fruint del rodillo.
Umbel.les de baies madures de saüc.
El borinot de la mort
Fa 9 mesos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada