dijous, 29 de maig del 2008

Un Os Bru m'ensuma.



Un dels molts atractius d'anar a caminar al Pirineu és veure i escoltar els animals i les bestioles que hi viuen. D'isards n'és plena la Serra Pedregosa a l'ombra del Cadí, de muflons als voltants de Núria, de marmotes a qualsevol roquissar que hi corri l'aigua, el gall fer no el trobareu pas perquè us trobarà ell a vosaltres, les truites fugiran quan vegin qualsevol ombra sospitosa o un moviment brusc, el picot negre el sentireu abans no el veureu, la perdiu blanca es confon amb la neu, el senglar tot ho remena i ho destrossa, els ocells s'ho miren des de dalt, guineus, sargantanes, granotes...són les notes d'un Concert Pirinenc.

Un dia d'estiu, desprès d'una gran tempesta a més de dos mil metres, on el arbres deixen pas a les pastures, vaig veure sortir d'un cau un Ermini, es va alçar sobre les cametes del darrera i a cops secs movia el cap a banda i banda, mirant-ho tot fins que em va caçar amb la seva mirada i tots dos varem quedar com estaquirots, érem a no més de deu metres de distancia l'un de l'altre.

-Ostres!!...un Ermini!!! -vaig dir-
-Ostres un extraterrestre!!!! -em va contestar-

Varen ser cinc segons de res, però a mi em van semblar cinc hores de molt. Després, un salt aquí i allà i al cau altre cop.


- Adéu Ermini!!
- Adéu extraterrestre!!


Que vaig veure un Ermini és veritat, que era a menys de deu metres també és veritat, i que parlava......tambè!!!

L'únic animal què em queda per veure és l'os bru, estic segur que ell sí m'ha vist, si més no m'ha ensumat, això sí, quan el vegi poques paraules i passiu-ho bé!!!

* Descans.
















Animals domèstics.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Has vist o sentit tota aquesta fauna? Que n'ets, d'afortunat!

Alex. ha dit...

Ramon, imagina't les hores que m'he passat voltant!!!
Ara, que per faunes, la que veus tu cada dia a la feina, allò sí que és Vida Salvatge, segur que hi tens més d'un Os Bru, oi?

Alex. ha dit...

Ramon, si jo fos mestre com ara tu, aniria possant noms d'animals a tot el ramat.

Aquest un esquirol, aquell de més enllà una garsa, el del fons un muflò, un gripau, un tàvec, un isard, un trencalòs...ah, i sense ironies, eh!!!

Anònim ha dit...

Fa temps que hauria acabat el bestiari! Fora bromes, educar és bonic, i fins i tot les garces i els voltors tenen la seva gràcia. Però m'encantaria veure gallfers, o erminis... No tots els tinc pendents, aquests dos em fan il·lusió.

Alex. ha dit...

Gallfers o Erminis...no demanes res tu!!!