dijous, 22 de maig del 2008

La Central Nuclear de la Sagrada Família.



La Central Hidroelèctrica de Tavascan es pot anar a visitar, com cada estiu hi porto gent, ja em coneixen. La visita guiada es divideix en dos parts, la primera teòrica i la segona pràctica, en aquesta última t'ensenyen una gran sala, dins la muntanya, on amb tres impressionants turbines mogudes per la força de l'aigua es genera electricitat...miracles de la ciència!!

La primera part, la teòrica, es fa a la sala d'actes de l'ajuntament. Solen ser 10, 15 ó 20 persones i normalment el 80% de la gent no entenen res, però tothom fa veure que ho entén tot...mentida!!!. De les primeres coses que fa el guia és preguntar s'hi ha algun enginyer a la sala, si no n'hi ha cap, aleshores fa una rialla, te el camp abonat per devorar-nos, es nota que ell no és pas enginyer!!!!!

RESUMINT: Hi ha gent que quan torna a casa, encara no tenen clar si allò era una Central Hidroelèctrica o una Central Nuclear, tan sols recorden una cova dins la muntanya amb una sala de tanta alçada que hi cabria la Sagrada Família...jo és l'únic que recordava.

* Una hora de rodillo, fent anar amb la força de les cames una cadena que movia un plat i una corona, que amb un eix movia una roda, que fregava una resist..... i una central nuclear!!!

PD. La Central Hidroelèctrica de Tavascan no és obra d'en Gaudi, però la Sagrada Família sí i personalment penso que fa més llum la segona que no pas la primera.




1 comentari:

Anònim ha dit...

for life

Restaurant Hardwarença per mòbils!! Seria una bona idea... jejeje Un company a la marxa de Navàs va caure al riu i... adéu mòbil!!