dilluns, 26 de maig del 2008

Montseny o al infern també hi plou.



La previsió meteorològica pel diumenge era de pluges amb estones de clarianes al matí i de pluja absoluta a la tarde, així doncs teníem una opció clara durant tot el mati. Però el cert és que des de primera hora les pluges van ser constants, sense un minut de treva. A les 9 AM varem arribar a Coll Formic on el vent bufava de valent i feia encara augmentar més la sensació de fred, el fort vent va ser el punt d'inflexió per deixar-ho estar, desprès de 4 hores de caminar i més de 1000 metres de desnivell, tot just als peus del Matagalls.

Tenia els meus dubtes de com em trobaria caminant, ja que últimament tot s'ho emporta el Cavall. El cor bé, i les cames també van respondre bé...però estar clar que no tocava fer el valent. El cos va respondre perfecte, la climatologia no.

La mala noticia del dia, la mort d'un participant al tram de Castellets, just sota Les Agudes. Castellets és com s'anomena el camí que va del coll de Sant Marçal al Turó de les Agudes, és força aeri en alguns trams, inclús hi ha algun passamans en forma de cable, el terreny és de roca i moll el terra, s'ha de vigilar.

Un dia molt exigent pels participants i per l'organització, un dia per entendre que la muntanya s'ha de respectar i mai buscar-hi brega, un dia per comprendre que contra els elements no hi ha res a fer.

El dissabte, per la pluja, sense poder sortir amb el Cavall.

Per tant, ni Cavall, ni Travessa del Montseny, cap de setmana a norris, i és que al infern també hi plou. L'any que ve hi tornarem.

* Una hora de rodillo per començar bé la setmana.
















Els elements!!!

5 comentaris:

Jordi ha dit...

Vaig participar a la Travessa del Montseny i vaig conseguir acabar-la. He de confersar que en algun dels trams de la pujada a les Agudes (jo no vaig pujar pels Castellets sinó per la part "fàcil") vaig tenir por. L'aigua baixava formant autèntiques cascades i les pedres relliscaven. Estic una mica xafat per la mort del marxador anónim de 59 anys!! Sempre penses que et pot passar a tú i què s'hagués pogut fer per evitar-ho...

Alex. ha dit...

Jordi. El tram en qüestió, cada any algú hi passa por, per alguns és la primera grimpada que han fet mai i els ve de nou. Aquest any moll, corrent l'aigua per tota arreu i amb la pluja i el fred...alló es va convertir en una ratonera pels participants i per l'organització. Vaig estar a punt de fer un enllaç amb la teva crònica, però desprès vaig trobar el post del Joan amb qui estic totalment d'acord.
Tot plegat, un mal dia.

Una abraçada.

Álvaro ha dit...

Una pena pel participant aquest, no deurien de passar aquestes coses i meys saben que contra la meteorologia no hi ha que jugar. Espere que un altre any la puguis fer com cal i la disfrutes, mentre a quedar-se a casa els dies dolents.

Alex. ha dit...

Alvaro, l'any que ve hi tornaré i molts penserem en ell...perquè em consta!!!

Anònim ha dit...

for life

Restaurant Hardwarea mica xafat per la mort del marxador anónim de 59 anys!! Sempre penses que et pot passar a tú i què s'hagués pog