dimarts, 8 de setembre del 2009

Oficis.



“El pensament d’una hipotètica glòria històrica –és tan obvi que potser no caldria dir-ho- no m’ha distret mai d’allò que m’ha fet viure el present, i aquesta indiferència podria donar la raó als que sempre m’han qualificat de persona assenyada. I supossant que la glòria passés pel meu costat, només me la donarien unes quantes dotzenes de persones amistoses, posem un centenar, i encara només durant un temps molt breu, de manera que tot plegat no seria altre cosa que un inútil intent de glorificació.”

Josep M. Espinàs.
El Meu Ofici.
Edicions La Campana.
Barcelona, Febrer 2008.





11 comentaris:

neus ha dit...

L'Espinàs és un home savi i tu també, doncs sinó no el posaries aquí.

Jo vull traginat un vagó per aquesta via!

Bona nit, bon dia!!

Assumpta ha dit...

Aquest estiu he llegit A peu per camins de cendra :-)

Va ser un regal sorpresa d'una amiga i em va fer molta il·lusió poder-lo llegir perquè parla del Berguedà, la comarca on va néixer el meu pare. La llàstima és que feia cosa d'un mes tota la zona havia patit un greu incendi (per això "camins de cendra").

Bona nit :-)

Jordi ha dit...

M'ha semblat llegir hipoteca no hipotètica, i ja m'imaginava l'Espinàs anant a demanar-ne una a La Caixa-Parlem? Curiós, si més no...

Sabies paraules d'un home savi!

Alex. ha dit...

Elur, bona tarda!!. L'Espinàs i en Pla són sants civils, i ja se sap que amb els temps que corren els Sants no són gaire venerats. Tu i jo formem la Cèl·lula d'Adoració Literària del Pirineu Oriental.

Assumpta i Jordi, us envejo, sou lectors compulsius, devoradors de biblioteques, formeu la Cèl·lula Literària del Barcelonès i Tarragonès... la més perillosa de totes les cèl·lules.

Jordi, jo també pateixo la síndrome de la hipoteca!!

Assumpta ha dit...

Ostres tu, això imposa, eh? "Cèl·lula Literària del Barcelonès i Tarragonès" jajaja m'agrada!!!

Ara bé, he de dir que segur que en Jordi devora molts més llibres que jo. Jo vaig més poc a poc (bé, com per tot, ara que hi penso jeje)

Al ritme que vaig crec que durant el 2009 hauré llegit 19 o 20 llibres. Ma germana fa anys que tenia millor horari laboral, en llegia més de CENT en un any (no és broma, eh?) i la Bajoqueta crec que en llegeix 70 o 80 :-))

Però no som perillosos :-))
Ai, avui m'ha fet riure molt aquest comentari... això de la divisió en Cèl·lules m'ha fet molta gràcia :-))

òscar ha dit...

moltes estacions de tren tenen un aire de romanticisme que m'enganxa. l'estació de donosti, per exemple, té un regust d'anys 40 que t'hi fa quedar embadalit una bona estona.

i, en canvi, les vies sempre han sigut un objecte més aviat poc apreciat per mi. fins ara que he vist aquestes fotos!

Alex. ha dit...

Assumpta, els que llegim poc, sempre podrem dir que seleccionem i assaborim més els llibres; és una mica com allò de que no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta... salvant les distàncies, és clar!!!

Òscar, saber-se embadalir per no res, és un privilegi de molt pocs... per això escrius tan bé.
El Cor de l'Anginesca queda nomenat tot ell, Embadalidors en Cap del teu bloc.
Quants llibres t'has llegit aquest any?

Assumpta ha dit...

Òscar... quants llibres has llegit aquest any? jeje

òscar ha dit...

:) bon dia anginescs!

avui em toca matí esportiu amb matx de tennis amb el nen de la casa. però, mentre el reietó no desperta dels seus dolços somnis, us diré que calculo un xifra lectora propera als vint-i-cinc. els tres darrers (agost) firmin, vampiria sound i pop corn.

sabeu què? enyorava aquests fors al cavall. sóu la pera llimonera, l'hòstia en vinagre i els més millors.

vaig a escalfar que noto el meu drive un pèl tou aquest matí :)

Assumpta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Assumpta ha dit...

Òscar... aquest vocabulari!!!!

-------

Vint-i-cinc! Està molt bé!! :-)


Jo aquest any estic contenta perquè he recuperat bastant l'afició... De joveneta llegir m'encantava!! M'hi passava hores i hores... m'havien de cridar per anar a dinar, a sopar jeje :-)

I ara vull recuperar-ho... i tot va ser a partir d'un post d'en XeXu en que explicava els llibres que havia llegit durant l'any 2008.

Em va fer venir nostàlgia de quan llegia molt i vaig dir-me "ara vull recuperar la il·lusió per llegir"... i vaig anar triant llibres que creia que em podrien agradar i sí, crec que ho aconsegueixo, torno a passar molt bones estones llegint i això em fa sentir molt bé :-)